TUOTANTO & TEKNIIKKA

Tuotannon vaiheet

talvimaisema
Tästä kaikki alkaa: talvisessa metsässä valitaan tuotantoon soveltuvat puut. Talvi on parasta aikaa kaadolle, koska silloin puu on jäätyneenä lepotilassa, ja jännitykset sekä värinmuutokset ovat vähäisempiä. Talvikorjuussa myös luonnon muu kasvillisuus säilyy vähäisemmin vaurioin.
kaadettu kuusi
Tässä myrskytuuli oli jo hoitanut kaadon. Apteeraus eli puun katkonta sopiviin pituuksiin tehdään tulevaan tuotantoon perustuvan suunnitelman mukaan.
metsätraktori
Tukit kuljetetaan maastosta traktorilla tai tarvittaessa suuremmilla metsäkoneilla.
tukkikuorma
Päivän saalis: koivua ja muutama hopeakuusi Itä-Uudenmaan rannikolta.
talvinen maantie
Lehmus- ja tammikuormaa noudettiin Pirkanmaalta kauniissa pakkassäässä.
kenttäsirkkeli
Kenttäsirkkeli paljastaa puun luonteen ja käyttökelpoisuuden. Ainutlaatuiset kuviot kuvataan suunnittelua varten, sitten lankut pinotaan tapuleiksi kuivattamista varten. Nämä puut pääsevät tuotantoon seuraavana syksynä.
työvaiheita
Huolellisen keinokuivauksen jälkeen puuaines halkaistaan edelleen, liimataan parkettirakenteeksi, höylätään, hiotaan, harjataan ja pontataan sekä lopuksi pintakäsitellään ja pakataan.
kuusilankkulattia
Ylempänä kuvatut kuuset ovat käyneet koko prosessin läpi ja saaneet nyt uuden elämän arvoisessaan ympäristössä.

Suomalaista lähipuuta

Puumateriaalimme tulee läheltä - käytämme kotimaista puuta aina tuotteen ulkomuodon salliessa, niin pinnassa kuin rungossakin. Valmistamme tuotteemme itse uusmaalaisella sitkeydellä ja käsityötaidolla.
Stacks Image 739

Energiansäästö syntyy lähellä

Käyttämämme liimat ja pintakäsittelyaineet ovat suomalaisia tai ruotsalaisia - tuotantomme säästää huomattavan monta merimailia ja maantiekilometriä! Myös tuotannon energiatehokkuus on otettu huomioon prosessin kaikissa vaiheissa.
Stacks Image 745

Terveelliset ja turvalliset kemikaalit

Kemikaalimme ovat vähäpäästöisiä, mm. useista muista parkettiliimoista poiketen käyttämissämme liimoissa ei ole sisäilman laatua heikentävää formaldehydiä edes tuoreena. Kaato- ja korjuutyössä käytetyt öljyt ovat kasviöljypohjaisia bioöljyjä, jotka eivät luontoon päästessään aiheuta vahinkoa.
Stacks Image 751

Tuotannon vakioidut olosuhteet

Vaalimme huolella puutavaran tasaista ja riittävän matalaa kosteutta, ja siksi tuotantotiloissamme on käytössä tehokas ilmankuivausjärjestelmä. Näin puuaineksen laatua heikentävät muodonmuutokset vähenevät oleellisesti.
Stacks Image 757

Uusiokäyttöä luonnon ja tyylin vuoksi

Valikoimassamme on myös kierrätettyä puumateriaalia, joka tarjoaa monipuolisia vaihtoehtoja tuotteiden ulkonäköön. Kierrätys myös vähentää luonnon kuormitusta ja tuottaa stabiilimpia lopputuotteita.
Stacks Image 763

Monta tapaa asennukselle

Kuten kaikkia monikerrosrakenteisia parketteja, Arborett-lattioitakin voidaan käyttää lattialämmityksen kanssa. Asennustapana suosittelemme alustaan liimausta sen laadullisen ylivoimaisuuden vuoksi, mutta asennus voidaan tehdä myös uivana. Lue lisää asennusohjeista.