PUULATTIAT

Pohjoismaisessa sisustamisessa puulla on arvostettu asema. Skandinaavinen ilme syntyy selkeistä linjoista ja laadukkaista, luonnollisista materiaaleista. Puulattia on kodin suurin pinta, joka vaikuttaa voimakkaasti tilan yleiseen ilmeeseen. Se voi tukea autenttista perinnetalon henkeä tai olla radikaalin moderni. Puulattia on paikallaan niin saaristolaistyylissä, tehdashenkisessä loft-tilassa, keskustan arvokiinteistössä kuin ajattomana pintana missä tahansa sisustustyylissä.Instagramin "15 eniten tykättyä huonetta" -sarjassa vuosilta 2015-2017 lähes jokaisessa on puulattia! Se kertoo paljon arvostuksesta aitoa, luonnollista materiaalia kohtaan.

Arborett®-puulattiat ovat tyylikkäitä, trendikkäitä ja ekologisia. Valmistamme lattiamme Uudellamaalla puusepäntyönä lähellä kasvaneista puista noudattaen tiukkaa laatuajattelua. Otamme huomioon tuotteen terveellisyyden ja pitkäikäisyyden prosessin kaikissa vaiheissa raaka-aineista tuotantoon ja säilymiseen kauniina ja tarkoituksenmukaisena lattiapintana vuosikymmenien tai –satojen ajan. Arborett®-lattioita on saatavana lukkopontillisina lankkuparketteina tai umpipuisina massiivilankkuina.

Arborett puulattiat
Tammilankkuparketti
Ilmeikäs puulattia
Ei ole kahta samanlaista lankkua. Puu on aivan eri näköinen kasvettuaan tiheässä metsässä, joen rannassa tai aukealla paikalla pihan keskellä. Puulajin väri, kovuus, syykuviot ja oksat antavat lattialle oman luonteensa. Erilaiset pintakäsittelyt ja tehosteet kuten kivihierto tai teräsharjaus lisäävät lattian omaleimaisuutta, ja lopputuloksena syntyy ainutlaatuinen, jäljittelemätön pinta, koko asunnon kokoinen huonekalu. Lattiaan voi rakastua!
Lehtikuusiparketti
Terveellinen ja turvallinen puulattia
Puulattia on kaunis ja ilmeikäs, lisäksi se on terveellinen. Puu on hygroskooppinen, hengittävä materiaali. Se pyrkii tasapainoon ympäröivän ilmaston kanssa sitoen itseensä kosteutta ja luovuttaen sitä ulos. Näin lattia huolehtii tasaisemmista olosuhteista huonetilassa. Paitsi kosteutta, puu siirtää solukkonsa läpi myös muita kaasuja, kuten happea ja hiilidioksidia. Siksi puulattia edistää asumisterveyttä parantaen hengitysilman laatua.
Puulattialla eläminen on myös turvallista. Lattia ei ole liukas eikä liian kova. Se tuntuu lämpimältä jalan alla, eikä leikeissä tarvitse huolestua myrkyllisten aineiden pääsemisestä iholle.
Metsämaastoa
Ekologinen puulattia
Puulattia on ainoa uusiutuvasta materiaalista valmistettava lattiatuote. Sen kiertokulku raaka-aineesta tuotteeksi ja aikanaan käytöstä poistettavaksi on luonnollinen ja jätteetön. Arborett-lattioissa ei käytetä lainkaan eettisesti arveluttavia puulajeja, vaan kaikki materiaali on peräisin joko kestävän kehityksen periaatteella kaadetuista metsistä tai parhaimmillaan metsänhoidon ja infrastruktuurin kehityksen vuoksi kaadetuiksi päätyneistä puuyksilöistä. Puumateriaalimme tulee mahdollisuuksien mukaan lähialueilta, eikä sitä kuljeteta tai prosessoida tarpeettomasti, jolloin ekologisuus on kokonaisuutenakin katsottuna loppuun asti harkittua.
Vanha lankkulattia
Pitkäikäinen puulattia
Monissa maamme vanhimmissa säilyneissä rakennuksissa on käytössä edelleen alkuperäiset puulattiat. Maailmalta löytyy lukemattomia esimerkkejä puulattioiden kestävyydestä, inkatemppeleistä Versaillesin palatsiin. Puun ylivoimainen ominaisuus muihin materiaaleihin verrattuna on sen kaunis ikääntyminen. Patina ja eletty elämä vain parantavat lattian ulkonäköä, ja lisäksi puun pinta karaistuu ajan myötä yhä kovemmaksi ja likaa hylkivämmäksi. Jo muutamassa vuodessa uusi lattia on lunastanut arvokkuuttaan, se alkaa osoittaa luonnettaan pintana, joka säilyy paikallaan usean ihmisiän ajan.

Monien mainioiden ominaisuuksiensa lisäksi puulattia on myös helppo huollettava: jos öljykäsiteltyyn puupintaan tulee korjausta vaativa naarmu, ongelmakohtaa hiotaan paperilla, alueelle levitetään uutta öljyä, ja jo pian korjattua kohtaa on vaikea löytää.

Tiesitkö, että toisin kuin saattaisi kuvitella, puulattia on myös paloa hidastava materiaali? Kaikilla Arborett-lattioilla on CE-sertifioitu palonkestoluokka DFL-s1.

Tutustu ideagalleriaan

Arborett on puupintojen "custom shop", uniikkien unelmien temmellyskenttä ja toteuttamo! Löysitkö idean jostain? Kenties oheisesta ideagalleriasta? Puuseppämme tarttuvat vaativimpaankin haasteeseen ja yhteistyössä sisustussuunnittelijoiden kanssa luovat taideteoksen juuri toiveidesi mukaan.
Selaa lisää ideakuvia vierittämällä kuvaikkunaa.

Avaa tästä galleria Pinterestissä