MASSIIVINEN LANKKULATTIA

Konstailematonta tyyliälujilla, aidoilla massiivilankuilla

Aito lankkulattia tarkoittaa vain yhtä asiaa: Tukeista sahatut lankut on höylätty ja hiottu, niiden sivuihin on jyrsitty liitosurat eli pontit ja ne on kiinnitetty nauloin tai ruuvein kiinni alusrunkoon. Näin on lattioita tehty kautta historian, ja tänäkin päivänä moni tavoittelee aidon lankkulattian jäljittelemättömiä ominaisuuksia.

Lankkulattia on lähes ikuinen lattia. Se kestää kulutusta niin, että oikein valitulla pintakäsittelyllä kauneus säilyy vuosisatoja! Monien mielestä ulkonäkö vain paranee vanhetessaan. Massiivipuinen lankku elää 6-kertaisesti parkettirakenteeseen verrattuna, jonka vuoksi patinoitunut ilme rakoiluineen ja luonnollisine elävyyksineen syntyy lankkulattiaan paljon kilpakumppaneitaan nopeammin.
Puulattia onkin säilyttänyt asemansa Suomen ylivoimaisesti arvostetuimpana lattiapintana.
* 12-2012 web-kysely 1000 omistusasunnossa asuvalle suomalaiselle

Poimintoja valikoimasta
Viimeisteltyä kauneutta ja toimivuutta
Arborett Lankkulattia on puusepän tekemä, valmiiksi käsitelty tuote, jossa mistään ei ole tingitty. Siinä vaiheessa, jossa moni valmistaja luovuttaa tuotteen asiakkaalle, me vasta alamme töihin! Kuivaamme raaka-aineen huolellisesti, arvokasta ja herkkää materiaalia kunnioittaen. Arvioimme ja lajittelemme jokaisen lankun yksittäin nimenomaiseen lattiatilaukseen sopivaksi. Kittaamme kolot ja uurteet, paikkaamme irtonaiset oksat ja liimaamme nousevat säleet. Työstämme pienet viisteet sivujen reunoihin, jotta jo ensimmäisinä vuosina uusi lattia on esteettisesti miellyttävä viimeisteltyine lankkumaisine ilmeineen. Kun tuote saapuu asiakkaalle, se on ladonnan jälkeen valmis käyttöön.


Valmistamme Arborett Lankkulattioita monista koti- ja ulkomaisista puista: kuusesta, koivusta, männystä, lehtikuusesta, douglaskuusesta, tammesta, saarnesta ja monista muista.
Terveen sisäilman asialla
Leveän massiivisen lankun täytyy olla tarpeeksi paksu pysyäkseen muodossaan. Kun paksuus otetaan huomioon alusrakennetta suunniteltaessa, lankkulattia voidaan tehdä tinkimättömästi laadun ehdoilla. Paksu lankku ei kopise jalan alla, vaan siitä kaikuu jylhä kumina. Lankkulattia toimii akustisen tasapainotuksen lisäksi tehokkaana sisäilman tasaajana, koska se sitoo itseensä huoneilman kosteutta ja siirtää kaasumolekyylejä lävitseen. Käyttämämme pintakäsittelyöljyt eivät muodosta kalvoa puun pintaan, jolloin puun kaasuja siirtävä erinomainen ominaisuus säilyy. Koska puun solukko toimii myös tehokkaana eristeenä, toiminta lattialämmityksen kanssa voi olla haastavaa. Suosittelemmekin lattialämmityskohteisiin ensisijaisesti lankkuparkettejamme.
vanhan talon lankkulattia
kuusilankkulattia
Leveän lankun uusi aika
1940-luvulle asti lattiat valmistettiin useimmiten leveistä ja paksuista lankuista, joiden ilme on jykevä ja ikiaikainen. Jälleenrakennuskauden lattiamateriaaliksi yleistyi kapeampi lautalattia, koska sitä tuotettiin teollisesti edulliseen hintaan. 80-luku toi kolmesauvaisen lautaparketin rautakauppoihin, lisäksi ns. mosaiikkiparketti valtasi alaa muodikkaana materiaalina. Nykyään leveä lankkulattia on taas arvossaan, eikä turhaan: se on arvokas, ilmeikäs ja sillä on oma yksilöllinen luonteensa. Se on terveellinen ja turvallinen, pitkäikäinen ja ekologinen tuote, jonka ulkonäölle on lukemattomia vaihtoehtoja mm. puulajin, pintakäsittelyn ja tehosteiden myötä.
Arborett puulattiat

Tutustu ideagalleriaan

Tutustu ideagalleriaamme, löydä ihastuksesi ja kerro toiveistasi. Arborett-lattia syntyy käsityönä juuri sinun toiveidesi mukaan. Meillä yksilöllisyys on jokaisen etuoikeus.
Selaa lisää ideakuvia vierittämällä kuvaikkunaa.

Avaa tästä galleria Pinterestissä